Obrtničkoj školi milijun kuna za tekstilno odjeljenje!

eu-obrtnicka-1"Stvaranje nove generacije tekstilnih i odjevnih strukovnih škola" naziv je projekta kojim je požeška Obrtnička škola, kao nositelj projekta, zajedno sa svojim projektnim partnerom Industrijsko-obrtničkom školom Iz Nove Gradiške, privukla 1,060.000 milijuna kuna ili 141.837,21 eura donacije Europske unije u sklopu programa IPA IV komponenta (Razvoj ljudskih potencijala) - Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama u skladu s promjenjivim potrebama tržišta rada/gospodarstva.

eu-obrtnicka-3

Jednogodišnji projekt koji je započeo potpisivanjem ugovora krajem rujna, danas je i službeno predstavljen u Obrtničkoj školi u Požegi čija je ravnateljica Iva Šnajder istaknula kako su u školi jako zadovoljni odobrenom donacijom za vrijedan projekt koji će EU sufinancirati s 90 posto, a ostalo treba osigurati Obrtnička škola čiji je osnivač Požeško-slavonska županija.

eu-obrtnicka-2

Ispred osnivača, dakle ispred naše županije predstavljanju su projekta nazočili županov zamjenik za društvene djelatnosti Ferdinand Troha te pročelnica Odjela za društvene djelatnosti Požeško-slavonske županije dr.sc. Vesna Vlašić, također izrazivši zadovoljstvo odobravanjem projekta koji će dodatno informatizirati i uvelike modernizirati nastavu u tekstilnom odjeljenju Obrtničke škole.

eu-obrtnicka-4

Dobivenih milijun kuna omogućit će provedbu brojnih aktivnosti kojima će se unaprijediti kapaciteti nastavnika strukovnih škola i stvoriti materijalni preduvjeti za najsuvremeniju strukovnu nastavu (oprema, softeri, alati...) u skladu s aktualnim trendovima u gospodarstvu. Spomenuti je projekt jedinstven i po tomu što se prvi put u Hrvatskoj jedan europski projekt bavi unapređenjem stanja tekstilnih škola.