Župan primio učenike požeške Katoličke osnovne škole

ucenici kod zupana - 001U sklopu svoga nastavnoga programa učenici trećih razreda Katoličke osnovne škole iz Požege uče i o Požeško-slavonskoj županiji pa su stoga danas posjetili Županijsku palaču, odnosno povijesnu zgradu Požeško-slavonske županije u kojoj ih je dočekao požeško-slavonski župan Marijan Aladrović. Župan je mlade goste u pratnji njihovih učiteljica, Zrinke Bešlić te Ivone Šimunović, primio u Velikoj županijskoj vijećnici u kojoj se, među ostalim, održavaju sjednice Županijske skupštine.

ucenici kod zupana - 002

Upoznavši nazočne učenike s osnovama funkcioniranja Požeško-slavonske županije, župan je spremno odgovarao na upite. Učenici su postavili niz pitanja, a većinom ih je zanimalo kako je župan postao županom, koliko ima godina, je li teško biti županom, kako mu je bilo kada je prvi put došao na posao u Županiju i slično.

ucenici kod zupana - 004

- Ponekad je teško, kao i na svakom poslu ili u životu, jer ne možete uvijek ostvariti sve što biste željeli, što je već i vama poznato. Ponekad to ne možete ostvariti zbog nekih zločestih ljudi, a ponekad zbog nedostatka novca. Biti županom za mene predstavlja čast, ali istovremeno i odgovornost - kazao je požeški župan Aladrović.

ucenici kod zupana - 0005

- Kao i u svakom drugom natjecanju, svatko od nas voli pobijediti pa je tako i meni bilo drago kada sam pobijedio na izborima za župana 2009. godine - odgovorio je župan.

ucenici kod zupana - 007

Župan je potom upitao učenike želi li tko od njih biti župan, na što se u zraku našlo nekoliko ruku, uglavnom dječaka koji su se odmah zanimali kako se može postati županom.

ucenici kod zupana - 006

Učenici su na dar dobili prigodne brošure tiskane 2010. godine uz obilježavanje 800 godina prvoga pisanoga spomena Požeške županije, jedne od najstarijih hrvatskih županija. I taj će im tiskani materijal zasigurno pomoći u boljem upoznavanju županije u kojoj žive i u kojoj se školuju, posebno u proučavanju njezine bogate povijesti.

ucenici kod zupana - 003