Rekonstrukcija kotlovnice na srednjoškolskom centru

tehnicka - grijanje - 01Pri kraju su radovi na prvoj fazi rekonstrukcije kotlovnice, odnosno sustava centralnoga grijanja na Tehničkoj školi u Požegi za što je Požeško-slavonska županija osigurala 376 tisuća kuna. Zapravo je riječ o rekonstrukciji sustava grijanja na cijelom požeškom srednjoškolskom centru, za pet tamošnjih ustanova, četiri srednje škole - Tehničku, Obrtničku, Ekonomsku i Poljoprivredno-prehrambenu te Đački dom.

tehnicka - grijanje - 02

Rekonstrukcijom će se izvršiti zamjena cijevi, toplinska izolacija dijela novih vodova te će se na radijatore ugraditi ventili s termostatskim osjetnicima, a u pojedine cijevne ogranke ugradit će se regulacijski ventil koji će omogućiti kvalitetniju distribuciju ogrijevanog medija. Procjena je da će se ovim radovima smanjiti potrošnja toplinske energije te da će se isto tako smanjiti negativni utjecaj plinova na okoliš.

tehnicka - grijanje - 03

Tehničku školu u kojoj se nalazi kotlovnica koja opskrbljuje toplinskom energijom ostale spomenute ustanove danas je, u pratnji njezina ravnatelja Vedrana Neferovića, obišao županov zamjenik za društvene djelatnosti Ferdinand Troha, uvjerivši se kako radovi teku prema planu. Inače, ukupna investicija rekonstrukcije kotlovnice i sustava centralnoga grijanja, uključujući drugu fazu koja će se raditi nagodinu, stoji 900 tisuća.