Župan primio ravnatelja Parka prirode Papuk

papuk - park - 01Primanjem u članstvo međunarodne asocijacije EDEN (Europske destinacije izvrsnosti), Park prirode Papuk dobio je još jedno priznanje, može se reći drugo po značaju uz prije nekoliko godina izboren status prvoga hrvatskoga geoparka. Deklaraciju o pristupanju spomenutoj asocijaciji u Bruxellesu je potpisao Ivica Samarđić, ravnatelj Javne ustanove Park prirode Papuk. Tim je povodom ravnatelja Samarđića danas primio požeško-slavonski župan Marijan Aladrović, čestitavši mu na novom velikom postignuću.

papuk - park - 02

- Uz mene je u Bruxellesu trebao biti i župan Aladrović budući da je on bio predsjednik Upravnoga vijeća PP-a Papuk prošle četiri godine kada su i ostvareni najznačajniji rezultati zbog kojih smo danas prepoznati u svijetu kao destinacija izvrsnosti, na ponos cijele naše zajednice. To nam je svima priznanje za dugogodišnji rad - kazao je ravnatelj Samarđić, zahvaljujući se na pozivu i čestitkama.

papuk - park - 04

Izrazujući zadovoljstvo što je Park prirode Papuk postao europskom destinacijom izvrsnosti, župan Aladrović je ravnatelju Samarđiću tom prigodom uručio Kempfovu monografiju o Požegi i okolici.

Inače, Europsku destinaciju izvrsnosti (EDEN) danas čini 90-ak destinacija (devet u Hrvatskoj) iz 26 europskih zemalja. 

papuk - park - 03

Ulaskom u EDEN mrežu za Park prirode Papuk, među ostalim, šire se mogućnosti pronalaženja partnera za zajedničke projekte, poput izradu zajedničkih turističkih proizvoda i ponude prije svega s tematski srodnim destinacijama.