Župan primio najboljega turističkoga vodiča Hrvatske

najbolji vodic - 1Požeško-slavonski župan Marijan Aladrović danas je u svom uredu ugostio Vladimira Štibrića iz Ratkovice pokraj Pleternice koji je nedavno od strane Hrvatske turističke zajednice (HTZ) proglašen najboljim turističkim vodičem u Hrvatskoj i to u velikoj konkurenciji s više od tisuću turističkih vodiča iz cijele naše zemlje. Veliki je to uspjeh za 52-godišnjega Vladimira, vojnog umirovljenika koji se po odlasku u mirovinu prije osam godina odlučio okušati u turizmu kao vodič što je, pokazalo se, bio pun pogodak.

najbolji vodic - 2

- Drago mi je što imamo najboljega turističkoga vodiča u Hrvatskoj. To je veliko priznanje i za našu županiju i siguran sam da i ta sponzaja može pomoći našem lokalnom turizmu u daljnjem razvoju. Osobno sam nedavno, za vrijeme posjeta ukrajinskoga veleposlanika našoj županiji, imao priliku na djelu vidjeti gospodina Štibrića i doista se uvjeriti kako je stručan i kvalitetan u poslu kojim se nastavio baviti u svoj drugoj karijeri - kazao je župan Aladrović.

najbolji vodic - 3

Vladimir Štibrić zahvalio se na prijamu županu te nazočnoj direktorici Turističke zajednice Požeško-slavonske županije Maji Jakobović, kazavši kako mu je drago što ga je Županijska turistička zajednica predložila u konkurenciju HTZ-ove akcije Čovjek - ključ uspjeha u turizmu te što je potom kao 'kontinentalac' trijumfirao u jakoj konkurenciji brojnih turističkih vodiča iz Dalmacije i Istre.

- Dobivena je nagrada priznanje mom dugogodišnjem radu u toj branši koju smatram spojem književnosti, kulture, etnologije, poznavanja glazbe, ekonomije, ali i svih lokalnih događanja uz poznavanje lokalnih običaja - kazao je najbolji turistički vodič u Hrvatskoj 2012. godine.