Lovci Požeško-slavonske županije proslavili svoj dan

lovci-001Lovci Požeško-slavonske županije na blagdan sv. Huberta, zaštitnika lovaca, okupili su se u požeškoj katedrali na svečanom misnom slavlju koje je predvodio požeški biskup dr. Antun Škvorčević. U pozdravu je biskup lovcima čestitao blagdan sv. Huberta i kazao kako je vrijedno što ovim svetim slavljem žele svoje djelovanje staviti u povezanost s Bogom te da na taj način sljeduju svoga svetoga zaštitnika.

lovci-002

- Kad čovjek svoj život okrene prema drugome, odrekne se svoje sebičnosti, služi drugima u požrtvovnosti, nastaje dinamizam ljubavi, rađa se istinsko zajedništvo koje čovjeka izgrađuje - obratio se biskup lovcima, dodavši kako je to važno u obitelji, ali i za njihovo lovačko zajedništvo. Protumačio im je da kada pristupaju prirodi s polazišta vjere, nastupaju prema njoj kao prema Božjem stvorenju, s divljenjem, poštovanjem i ljubavlju.

lovci-003

Na kraju misnoga slavlja biskup se lovcima, predvođenim predsjednikom Županijskoga lovačkoga saveza Zdravkom Vujnovićem, zahvalio na tomu što nastoje njegovati međuljudsku povezanost i zajedništvo  te za sve dobro koje čine, napose prema voćinskim hodočasnicima, pješacima koje lovci svakoga 21. kolovoza dočekaju na putu s okrjepom.

lovci-004

Misnom je slavlju u čast zaštitnika lovaca u požeškoj katedrali kao i prijašnjih godina nazočio i požeško-slavonski župan Marijan Aladrović. Inače, požeška će katedrala nagodinu biti mjesto središnje proslave blagdana sv. Huberta za sve lovce na državnoj razini.