Tribina o ravnopravnosti spolova u Pleternici

ravnopravnost spolovaProjekt „Žena 21. stoljeća – Pogled s više strana“ svoju posljednju tribinu održava u petak 9. studenog u 17 sati u Dnevnom boravku za starije osobe u Pleternici. Provodi se u partnerstvu Hrvatskog ženskog društva Pleternica, Udruge mladih grada Pleternice Oppidum, Udruge Zajednica – stručnost i multidisciplinarnost Pleternica, Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Požeško-slavonske županije te Požeško-slavonskom županijom.

Pravnica, socijalna radnica, sociologinja i kroatistica, psihologinja, ekonomistica, kineziologinja, katehetkinja te fonetičarka i trenerica govorništva pripremile su sedam prezentacija, svaka iz svoje znanstvene discipline i povezala svoja područja s ravnopravnošću spolova.

pleternica - žensko društvo

Kineziologinja će tako u petak demonstracijom nekoliko vježbi za razgibavanje u sjedećem položaju nastojati sudionicama prezentirati kako se kroz par minuta dnevno mogu umanjiti problemi sjedilačkoga načina života koji sa sobom nosi stres, pretilost i pomanjkanje kretanja.

Radi se o projektu koji je s tribinama krenuo iz Kaznionice u Požegi, pa potom nastavio u Hrvatskoj gospodarskoj komori Požega. Cilj mu je o ravnopravnosti spolova razgovarati s osam različitih strana.

Projektnu ideju, spomenimo, prepoznao je i financirao Ured za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske. Organizatori pozivaju sve zainteresirane na sudjelovanje u posljednjoj javnoj tribini toga projekta.