Počeli radovi na sustavu navodnjavanja iz Kuštrevca

kustevac-01Jučer su na akumulaciji Kuštrevac u Kutjevu, uvođenjem u posao izvođača radova, i službeno počeli radovi na izgradnji županijskoga sustava za navodnjavanje Ramanovci - Bektež, vrijednoga 3 milijuna kuna koji će financirati Hrvatske vode s 80 posto te s 20 posto Kutjevo d.d. čije će, pak, površine biti navodnjavane. Tim bi se sustavom osiguralo navodnjavanje 365 hektara poljoprivrednih površina spomenutoga kombinata.

kustrevac-03

Rok za izvođenje radova je godinu dana, no prema riječima predstavnika Vodoprivrede Vinkovci radovi bi trebali biti završeni do lipnja iduće godine.

- Vjerujem da će izvođač radova uspjeti do sezone navodnjavanja osigurati puštanje u rad sustava za navodnjavanje, dakle do početka idućega ljeta, što nam je dosta važno. Ovime nastavljamo županijski plan izgradnje sustava za navodnjavanje prema zacrtanom i time doista možemo biti zadovoljni - kazao je županov zamjenik za gospodarstvo Željko Jakopović koji je jučer zajedno s predstavnicima Hrvatskih voda i Kutjeva d.d. te gradonačelnikom Kutjeva obišao akumulaciju Kuštrevac.

kustrevac-02