Županijski čelnici u Koloni sjećanja u Vukovaru

vukovar-2012-001Više od 50.000 građana iz svih krajeva Hrvatske i BiH-a, prema novinarskim i policijskim procjenama, posjetilo je danas grad Vukovar, sudjelujući u tradicionalnoj Koloni sjećanja od vukovarske bolnice do Memorijalnoga groblja žrtava iz Domovinskoga rata, odajući na taj način počast svim žrtvama obrane Vukovara koji je, podsjetimo, na današnji dan 1991. godine pao u ruke neprijatelja nakon višemjesečne, danonoćne opsade.

vukovar-2012-05

I ove je godine izaslanstvo Požeško-slavonske županije u obilježavanju spomenutoga događaja predvodio požeško-slavonski župan Marijan Aladrović sa svojim zamjenicima Ferdinandom Trohom i Željko Jakopovićem te pročelnicom Ureda župana Sandrom Sekulić Pojer.

vukovar-2012-03-01

Zajedno s njima, po završetku mimohoda u Koloni sjećanja vijenac je kod spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskoga rata položio i saborski zastupnik te gradonačelnik Pleternice Franjo Lucić.

vukovar-2012-02-1

Posebnost ovogodišnje Kolone sjećanja jest što je održana dva dana nakon oslobađajuće presude hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču pa je domoljubni naboj bio još izraženiji. General Markač, u društvu svojih prijatelja i suboraca iz specijalne policije također je danas došao u Vukovar.

vukovar-2012-04

Molitvu za sve poginule i nestale hrvatske branitelje i civile u agresiji na Vukovar na groblju je molio đakovačko-osječki nadbiskup mons. Marin Srakić, a misu je predvodio apostolski nuncij u Hrvatskoj Alessandro D'Errico.

vukovar-2012-01