Zahvala za donaciju vrijedne bolničke opreme

kreveti-01Zahvaljujući Zvonko Papcu iz Vidovaca pokraj Požege koji već preko 30 godina živi i radi u Njemačkoj, u gradu Neussu, Požeško-slavonska županija, odnosno njezine zdravstvene ustanove bogatije su za 150 modernih kreveta, 170 madraca i 113 noćnih ormarića uz ponešto potrebnoga drugoga bolničkoga inventara. Sve je to pristiglo u sklopu donacije iz tamošnje njemačke klinike koja će krajem ove godine preseliti u novi prostor pa joj se stvorio višak spomenute opreme.

kreveti-03

- Hvala vam na ovomu što ste učinili za našu županiju, to je velika stvar - kazao je požeško-slavonski župan Marijan Aladrović Zvonku Papcu koji je, pak, jednostavno dodao kako je prema ranijem dogovoru, kada se ukazala prigoda za donaciju iz klinike u kojoj radi, izvijestio ravnatelja Doma zdravlja Darka Puljašića o dostupnoj opremi koja je u vrlo dobrom stanju. Ostalo je na sebe preuzeo ravnatelj Puljašić, prvo otišao u Njemačku, uvjerio se u kvalitetu opreme te potom organizirao prijevoz, odnosno dostavu koju je izvršila prijevoznička tvrtka iz Lipika. 

kreveti-02

Spomenutu su opremu dobili Dom zdravlja Požeško-slavonske županije (po 20 kreveta, madraca i noćnih ormarića), Bolnica za specijalnu rehabilitaciju Lipik (60 kreveta, 80 madraca, 23 noćna ormarića) te Opća županijska bolnica Pakrac (po 70 kreveta, madraca i noćnih ormarića). Darko Kelemen, ravnatelj lipičke Bolnice za specijalnu rehabilitaciju, kazao je kako godišnje planiraju nabavu deset takvih kreveta, a kroz ovu su ih donaciju odjednom dobili šezdeset, što je za njih izvrsna stvar.

kreveti-04

Župan je tom prigodom Zvonku Papcu uručio zahvalnicu za kliniku iz koje je stigla donacija, odnosno za njezinu ravnateljicu, jer je to jedino što su Nijemci tražili zauzvrat. Naime, kako je kazao ravnatelj Puljašić, oni su od nas tražili jedino jedno 'hvala' i potvrdu da će kreveti završiti na pravom mjestu.

- To je doista najmanje što smo mogli napraviti. Hvala još jednom - dodao je Darko Puljašić.