Požeškom rodilištu UNICEF-ova povelja prijatelja djece

rodiliste-001Voditeljica Službe za ginekologiju i porodništvo požeške Opće županijske bolnice, dr. Renata Rališ (na fotografiji) danas je primila vrijednu plaketu, priznanje UNICEF-a "Rodilište - prijatelj djece" što je doista veliko priznanje za rodilište požeške bolnice. Priznanje je to, naravno, i za požešku bolnicu, njezina ravnatelja dr. Željka Glavića, ali i za požeško-slavonskoga župana Marijana Aladrovića koji je, podsjetimo, predsjednik Upravnoga vijeća Opće županijske bolnice Požega, te za širu zajednicu.

rodiliste-002

Prije nego što će prof. dr. sc. Josip Grgurić, koordinator programa Rodilišta - prijatelji djece uručiti spomenuto priznanje dr. Rališ, župan Aladrović je podsjetio okupljene liječnike, predstavnike UNICEF-a te ostale goste među kojima je bio i zamjenik ministra zdravlja dr. Marijan Cesarik, kako je Požeško-slavonska županija 2009. godine donijela odluku da se decentralizirana sredstva za zdravstvo namijene za temeljitu obnovu požeškoga rodilišta.

rodiliste-003

Požeško je rodilište iduće 2010. godine zasjalo u novom svjetlu. U njegovu je temeljitu obnovu i modernizaciju uloženo 3,5 milijuna kuna. I to je zasigurno, uza stručnost i ljubaznost osoblja, uvelike doprinijelo mogućnosti dobivanja UNICEF-ova priznanja koje je zatraženo te godine. Obnovljeno je rodilište požeške bolnice, podsjetimo, župan Aladrović otvorio 17. prosinca 2010. godine.

rodiliste-004