Hrvatski branitelji hodočastili Gospi Voćinskoj

vocin-2012-01Današnje, četvrto hodočašće hrvatskih branitelja, hrvatske vojske i policije Gospi Voćinskoj i ove je godine okupilo velik broj sudionika koji su došli odati počast civilnim žrtvama, njih 47, koje su srbočetnici masakrirali 13. prosinca 1991. godine, dakle prije točno dvadeset i jednu godinu. Uz ubojstvo nevinih Hrvata, tom je prigodom potpuno uništena i župna te svetišna crkva u Voćinu koja je u međuvremenu obnovljena.

vocin-2012-2

Svetu je misu je tom prigodom i ove godine predvodio požeški biskup Antun Škvorčević, a nakon nje su uza spomen obilježe ubijenima i nestalima položeni vijenci i zapaljene svijeće.

vocin-2012-03

Izaslanstvo Požeško-slavonske županije predvodio je župan Marijan Aladrović uz kojega su bili i njegovi zamjenici Ferdinand Troha i Željko Jakopović te pročelnica Ureda župana Sandra Sekulić Pojer.

vocin-2012-05

Uz brojna izaslanstva iz Virovitičko-podravske županije te nekoliko hrvatskih ministarstava i drugih krajeva Hrvatske, počast nastradalim Hrvatima u Voćinu odali su i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskoga rata Požeško-slavonske županije.

vocin-2012-04

Poslije svete mise i polaganja vijenaca u središtu je Voćina održana i komemoracija u čast svih nevinih žrtava iz Domovinskoga rata na tom području.

vocin-2012-06