Županija postigla dogovor s APP-om o nižim cijenama prijevoza za učenike srednjih škola

app_sastanak_01Na zadovoljstvo roditelja srednjoškolaca s područja Požeško-slavonske županije, Požeško-slavonska županija, na koordinaciji gradova i općina, postigla je dogovor s Autoprometnim poduzećem (APP) iz Požege oko nižih cijena prijevoza srednjoškolaca.

Naime, nakon poziva APP-u da preispita cijene prijevoza učenika srednjih škola u našoj županiji, došlo se do prijedloga koji su poduprijeli svi nazočni načelnici i gradonačelnici. Na sastanku jedino nije bilo predstavnika Grada Požege.

Rezultat dobre suradnje

- Drago nam je što smo zajedničkim naporima došli do niže cijene prijevoza srednjoškolaca - kazao je požeško-slavonski župan Marijan Aladrović, koji je vodio sastanak koordinacije gradova i općina iz Požeško-slavonske županije.

Prava je šteta što je prethodna županijska vlast prekinula taj vid suradnje, odnosno koordinacije između gradova i općina, jer su posljednja dva sastanka koordinacije, održana nakon više od dvije godine pauze,  pokazala da se zajedničkim naporima može do boljih rezultata, odnosno do boljega standarda za sve u našoj županiji.

Spomenimo i nove cijene APP-ovih mjesečnih karata s popustom za srednjoškolce: do 5 kilometara udaljenosti cijena jeapp_02mjesečnog pokaza 339 kuna, od 6 do 10 kilometara ona iznosi 460 kuna, od 11 do 15 kilometara 508 kuna, od 16 do 20 kilometara 557 kuna, od 21 do 25 kilometara 629 kuna, od 26 do 30 kilometara 653 kune, od 31 do 35 kilometara 660 kuna, od 36 do 40 kilometara 682 kune, od 41 do 45 kilometara 770 kuna, od 46 do 50 kilometara 836 kuna, od 51 do 55 kilometara 924 kune te od 56 do 60 kilometara 968 kuna.

Moguće dodatno sniženje

Općine i gradovi, rečeno je, najvjerojatnije će sufinancirati s oko 10 posto iznos mjesečne karte, o čemu će definitivno odlučiti ovih dana. Grad Kutjevo to je već počeo. Župan Aladrović najavio je kako će i županija preispitati može li pomoći i kroz određeni postotak sufinanciranja u ovoj ili idućoj godini.

Nakon sastanka s APP-om, koji je predstavljao direktor Ivan Križanović, kazavši kako je APP zasad snizio cijene najviše što je mogao te da će gledati hoće li se do kraja godine ukazati prostor za dodatnim sniženjem, načelnici i gradonačelnici razgovorali su sa županom i o potrebitosti usklađivanja voznoga reda Hrvatskih željeznica s potrebama škola, ali i potrebne prilagodljivosti srednjoškolskih ravnatelja voznim redovima, kako bi većina učenika mogla normalno stizati na vrijeme u školu i poslije nje na prijevoz ka svojim domovima