Generalni direktor Hrvatskih voda posjetio Požeško-slavonsku županiju

hrvatske_vodeDanas je u Uredu župana održan radni sastanak čelnika Požeško-slavonske županije s predstavnicima Hrvatskih voda, predvođenih generalnim direktorom Jadrankom Husarićem. Na sastanku se razgovaralo o radovima Hrvatskih voda u Požeško-slavonskoj županiji u ovoj i idućoj godini, najkonkretnije o akumulaciji Londža te vodoopskrbi-akumulaciji Šumetlica.

- Nastavljamo s ulaganjem u Požeško-slavonsku županiju, u koju ćemo ove godine ukupno investirati oko 30 milijuna kuna, a otprilike toliko planiramo uložiti i iduće godine - kazao je Husarić.

Požeško-slavonski župan Marijan Aladrović naglasio je kako novo županijsko vodstvo, shodno predizbornim obećanjima, misli ozbiljno i po pitanju vodnogospodarskoga sustava.

- Ako uz pomoć Hrvatskih voda nastavljamo graditi akumulaciju Londža, ako gradimo retenciju Vrbova, ako idemo i u sanaciju brane u Pleternici, zbog situacije u tamošnjem koritu Orljave, te uz to nastavljamo uređenje kanala trećega i četvrtoga reda, onda moramo biti zadovoljni. Dakle, radimo ono što smo i obećali - kazao je župan Aladrović te dodao:

- No, isto tako mi ćemo ulagati i u vodoopskrbu, pa se radi na rješavanju problema s pitkom vodom u Pakracu i Lipiku, za što ćemo, vjerujem, iduće godine imati gotov projekt. Također, radimo i na rješenju istoga problema u Požeštini, kroz Duboku. Neke ćemo radove završiti ove godine, a neke nagodinu.

Sastanku su nazočili i saborski zastupnici Franjo Lucić i Davor Huška, županov zamjenik za gospodarstvo Željko Jakopović te direktor požeške Tekije, Ante Kolić.