Najavljen 14. Obrtnički i poduzetnički sajam u Požegi

sajam-najava1Na današnjoj konferenciji za medije, predsjednik Obrtničke komore Požeško-slavonske županije Stipo Barukčić, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević te požeški gradonačelnik Vedran Neferović najavili su 14. Obrtnički i poduzetnički sajam - Požega 2013., koji će se održati u sportskoj dvorani Grabrik od 27. do 29. rujna ove godine u organizaciji Županijske obrtničke komore, Županijske gospodarske komore te županijskih udruženja obrtnika iz Požege, odnosno Pakraca i Lipika.

sajam-najava2

Očekuje se kako će broj izlagača biti na razini prošle godine kad ih je u Grabriku i pored njega svoje proizvode i usluge izložilo 167 Hrvatske i susjednih zemalja. Izlagači će i ove godine, rečeno je na konferenciji, osnovni izložbeni prostor od devet četvornih metara dobiti za simboličnu kunu, dok će svaki idući četvorni metar, budu li trebali, plaćati po 150 kuna po četvornom metru. Inače, izlagači na sajmu neće morati imati fiskalne blagajne prilikom prodaje svojih proizvoda, budući da će fiskalizacija na sajmovima i sličnim priredbama biti obvezna tek od 1. listopada ove godine.

sajam-najava3

Župan Tomašević pozvao je na sajam i zadrugare, kazavši kako je u Europskoj uniji važna klasterizacija i zajednička ponuda na novom tržištu. Županija će, dodao je župan, činiti sve što može kako bi pomogla ovakove priredbe te je tom prigodom pozvao građane da prilikom kupnje izaberu proizvod našega obrtnika, odnosno proizvod iz naše Županije kako bismo svi zajedno potaknuli zapošljavanje i novu proizvodnju upravo u našoj županiji.