Obilježena obljetnica prve vojne akcije

web-kam1Obilježavanje 22. godišnjice prve vojne akcije s ciljem oslobađanja Požeštine od agresora započelo je prvim memorijalnim maratonom od spomenika na Trgu 123. brigade u Požegi do spomen obilježja u Kamenskoj. Maratonce, njih desetak iz Požeško – slavonske i Brodsko – posavske županije , ispratio je i požeško – slavonski župan Alojz Tomašević.

web-kam2

Tom prigodom župan Tomašević istaknuo je kako je dužnost svih nas  da se sjećamo branitelja koji su stvarali našu državu i za nju poginuli. Nakon dolaska maratonaca u Kamensku kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima položeni su vijenci i zapaljene svijeće. Hrabri hrvatski vitezovi čija imena su uklesana na spomen ploči u Kamenskoj su: Ivica Zovko, Mihovil Vojnić, Dragan Mindum, Nikica Mandušić, Branko Terzić, Igor Zalar, Dragan Jajić, Marko Garić, Jozo Jelić i Marko Marić.

web-kam3

Počast su im odali predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, vojske, policije, predstavnici Požeško – slavonske županije: zamjenik župana Ferdinand Troha i tajnik Županijske skupštine Željko Obradović, Grada Požege, Općine Brestovac te učenici OŠ Dragutina Lermana iz Brestovca.

web-kam4