Svečanom sjednicom obilježen Dan Grada Lipika

dan_lipika_01Koncelebriranom svetom misom koju je u nedjelju u prepunoj lipičkoj župnoj crkvi predvodio požeški biskup dr.Antun Škvorčević, završeno je ovogodišnje obilježavanje Dana Grada Lipika te blagdana sv. Franje Asiškog, nebeskog zaštitnika toga najzapadnijega grada Požeško-slavonske županije. Dan ranije održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Lipika, na kojoj su predsjednik Vijeća, Ivan Molnar te gradonačelnik Antun Haramija uručili priznanja zaslužnima.

Ovogodišnje nagrade Grada Lipika dobili su: Mirjana Cahun za doprinos u Domovinskom ratu, Jaroslav Voza za uspjehe u društvenom radu, Nogometni klub Lipik za sportska postignuća te Hrvatske šume - šumarija Lipik, za očuvanje prirodnog okoliša i doprinos razvoju grada.

dan_lipika_02

Obraćajući se gostima, među kojima su bili saborski zastupnici i gradonačelnici Pakraca i Pleternice, Franjo Lucić i Davor Huška, županov zamjenik za društvene djelatnosti, Ferdinad Troha te Nikola Hajdić, načelnik prijateljske općine Mljet, gradonačelnik Haramija je podsjetio da Lipik iz dan u dan poprima sve ljepšu sliku te da je vrlo značjna aktivnost mladih za sveukupan život i razvoj Lipika

Davor Huška se pohvalno izrazio o suradnji Pakraca i Lipika, posebno o zajedničkim projektima. Saborski zastupnik Franjo Lucić najavio je projekte u kojima će država pomoći Lipiku, a županov zamjenik Ferdinand Troha, pozivajući se na prošlost toga grada, nazavao je Lipik šarmerom s pokrićem, obećavši pritom pomoć i suradnju nove županijske vlasti na svim projektima.

dan_lipika_03

Pismene čestitke Lipičanima povodom njihova dana uputili su: Jadranka Kosor, predsjednica Vlade RH, inače rođena Lipičanka, potpredsjednica Vlade RH, Đurđa Adlešić, ministri Gordan Jandroković, Damir Bajs, Petar Čobanković, zatim Roman Sopek, veleposlanik Republike Slovačke u Hrvatskoj te gradonačelnici i načelnici susjednih gradova i općina.