Župan u posjetu požeškim gospodarstvenicima

w-obi1Požeško – slavonski župan Alojz Tomašević u pratnji saborskog zastupnika Franje Lucića i požeškog gradonačelnika Vedrana Neferovića danas je obišao tri požeške tvrtke Plamen d.o.o., Alles d.o.o. i APP d.d. „Cilj i svrha je biti s privrednicima i upoznati se sa stanjem u tvrtkama, ali isto tako i vidjeti koja je problematika ili na koje prepreke nailaze, a što mi možemo pomoći.

w-obi2

U ovih nekoliko dana planiramo obići veće tvrtke sa područja naše županije i svima poručiti da su im naša vrata otvorena“  rekao je župan Tomašević i pri tome istaknuo da živimo u vremenu globalne ekonomske recesije koja ostavlja posljedice i u Požeško – slavonskoj županiji i jedan od puteva izlaska iz krize je suradnja svih relevantnih čimbenika na određenom prostoru.

w-obi3

Zastupnik u Hrvatskom saboru Franjo Lucić naglasio je kako je cilj biti u funkciji poduzetništva, zatim olakšavanje postupka izdavanja dozvola i povezivanje s fondovima EU. Predsjednik Uprave tvrtke Plamen d.o.o. Milan Matijević rekao je kako nakon ovakvih sastanaka vjeruje da će se konačno nešto moći mijenjati u onom dijelu gdje svakodnevno nailaze na probleme.

w-obi4

Kao primjer je naveo kako su  za novu investiciju trebali godinu dana da bi ishodili sve dozvole. Plamen  ima blizu 400 zaposlenih, svake godine povećava proizvodnju, produktivnost, dobit i izvoz, što će biti ostvareno i za tekuću poslovnu godinu. Thomas Heinz Pandžić, direktor i vlasnik tvrtke Alles d.o.o. također je istaknuo kako se i njegova tvrtka koja ima 70 zaposlenih svaki dan susreće sa novim problemima i sve težim poslovanjem.

w-obi5

U tvrtki APP d.d. župana Tomaševića, saborskog zastupnika i gradonačelnika predsjednik Uprave Ivan Križanović upoznao je sa poslovanjem svoje tvrtke koja zapošljava 310 djelatnika, ima 122 autobusa i 11 milijuna prijeđenih kilometara te najsuvremeniju termolakirnicu za autobuse. Posjet gospodarstvenicima nastavlja se idućih dana.