Obilazak požeških gospodarstvenika se nastavlja

w-obil1Danas su župan Alojz Tomašević, saborski zastupnik Franjo Lucić, gradonačelnik grada Požege Vedran Neferović i njegov zamjenik Mario Pilon obišli tvrtke Zvečevo d.d., Kutjevo d.d. - PJ Požežanka  i Color Emajl d.o.o. Župan Tomašević ponovno je istaknuo kako  je razvoj gospodarstva najbitniji za cjelokupni razvoj županije i sve mora biti podređeno novim investicijama, a samim tim i otvaranju novih radnih mjesta.

w-obil2

U tvrtci Zvečevo d.d. župan Tomašević, saborski zastupnik i gradonačelnik održali su sastanak sa predsjednikom Uprave Zdravkom Alvirom u čijem su društvu obišli i proizvodni pogon. Zvečevo, tvrtka sa tradicijom dugom preko 90 godina,  trenutno upošljava 435 djelatnika, a investicija vrijedna 35 milijuna kuna dovela je do povećanja kapaciteta za 30 posto.

w-obil3

Tvrtka Kutjevo d.d. ima zaposlenih oko tisuću djelatnika i dvije tisuće kooperanata, a PJ Požežanka samo je jedna od poslovnih jedinica te tvrtke. Prema riječima Mladena Itraka, predsjednika Uprave  Kutjeva d.d., tri su proizvoda po kojima je tvrtka kojoj je na čelu prva u Hrvatskoj: vino, meso i sjeme.  Goran Šutalo, vlasnik i direktor tvrtke Color Emajl d.o.o. , rekao je kako je njihovo tržiše uglavnom inozemno.

w-obil4

Svoje proizvode izvoze  u Njemačku, Italiju, Francusku i skandinavske zemlje. Color Emajl ima 390 zaposlenih, proizvodi dimovodne cijevi i kamine i konstano ulaže u proizvodnju. Trenutno se priprema zemljište na kojemu će biti izgrađena emajlirnica i skladište, investicija vrijedna oko 70 milijuna kuna, a u planu je i izgradnja novog pogona za proizvodnju kamina.

w-obil5