Župan Tomašević u tvrtki Spin Valis d.d.

w-spinv1Požeško – slavonski župan Alojz Tomašević nastavio je sa obilaskom požeških gospodarstvenika. Tako je danas u pratnji gradonačelnika Požege Vedrana Neferovića posjetio tvrku Spin Valis d.d. koja zapošljava 490 radnika. Prema riječima predsjednika Uprave Zdravka Jelčića konstantno se ulaže u proizvodnju s prvenstvenim ciljem očuvanja postojećih radnih mjesta.

w-spinv2

Trenutno imaju u planu investiciju vrijednu 13 milijuna eura, a riječ je o kogeneraciji,  postrojenju  u kojem se iz jednog energenta istovremeno proizvodi električna i toplinska energija, u vrijednosti od oko 6 milijuna eura, te isto toliko ulaganja u  znanje i informatički sustav, opremu i strojeve. Predsjednik Uprave Jelčić i član Uprave Katranček proveli su župana i gradonačelnika kroz proizvodni pogon tvrtke. Tom prigodom župan Tomašević je rekao: „ Oni koji znaju što hoće i kako to postići,  mogu biti i uspješni. Tvrtka Spin Valis i ljudi koji je vode to su dokazali i dokazuju“.

w-spinv3

Nakon obilaska tvornice održan je radni sastanak na kojem su istaknute mogućnosti zajedničkog djelovanja u svrhu ostvarenja razvoja gospodarstva na području Požeško – slavonske županije.