Obilježena 22. obljetnica pogibije hrvatskih vitezova

w-jan1Danas je obilježena tužna obljetnica pogibije jedanaestorice hrvatskih branitelja poginulih na bazi „Papuk“. Godine 1991. u neprijateljskoj zasjedi poginuli su: Davor Dragić, Jozo Koutni, Tade Nikić, Branko Peći, Tomo Perić, Damir Pišmiš, Tomislav Pranjković, Vinko Tomašević, Anđelko Tule, Tomislav Vužić-Mohenski i Ivica Zlomislić. Na spomen obilježje danas su položili vijence i zapalili svijeće brojna izaslanstva  predvođena Koordinacijom udruga proisteklih iz Domovinskog rata s obiteljima poginulih i roditeljima poginulih hrvatskih branitelja.

w-jan2

U ime Požeško – slavonske županije počast poginulima odali su župan Alojz Tomašević i zamjenik Ferdinand Troha. Župnik veličke župe Sv. Augustina  Mario Sanić predvodio je molitvu za poginule i tom prigodom je rekao: „ U 13 stoljeća povijesti hrvatskog naroda ostat će zlatnim slovima zapisano kako se niti prije 22 godine, tako ni puno puta prije, za slobodu nije štedjelo krv i život, ne protiv nekog drugog, nego za sebe, za svoje. Nisu se smrti bojali niti ovdje poginuli mladi ljudi, svjesno ili nesvjesno poučeni i poneseni idealima mnogih velikana naše hrvatske povijesti“.

w-jan3

U spomen na jedanaestoricu poginulih hrvatskih vitezova Udruga uzgajivača malih životinja pustila je 11 bijelih golubova. Nakon obilježavanja tužne obljetnice na Papuku načelnik općine Velika Vlado Boban priredio je prijem za sve sudionike, a Vedran Neferović, gradonačelnik Požege, prigodni ručak za sve obitelji poginulih hrvatskih branitelja i predstavnike udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

w-jan4