Ministar Milinović: Gradit ćemo polikliniku u Požegi!

posjet_ministra_milinovicaMinistar zdravstva i socijalne skrbi dr. Darko Milinović posjetio je jučer Požeško-slavonsku županiju,  gdje je nakon razgovora sa svojim domaćinima, požeško-slavonskim županom Marijanom Aladrovićem, saborskim zastupnikom Franjom Lucićem te ravnateljem požeške bolnice dr. Željkom Glavićem, javno iskazao potporu hrvatske Vlade izgradnji poliklinike u Požegi.

- Da, gradit ćemo polikliniku uz požešku bolnicu. Izgradnja bi trebala krenuti već iduće godine, a vrijednost investicije je oko 10 milijuna kuna – kazao je ministar Milinović.

posjet_ministra_milinovica_01

Prema riječima ravnatelja požeške bolnice dr. Željka Glavića, izgradnjom poliklinike ostvarili bi se novi, daleko bolji uvjeti od postojećih, primjereniji modernim zdravstvenim standardima.

- Poliklinika će imati oko 750 četvornih metara netto površine, a riječ je o specijalističkim, subspecijalističkim i dijagnostičkim ambulantama – kazao je dr. Glavić.

posjet_ministra_milinovica_02

Nakon obilaska odjela za hemodijalizu, kirurškog odjela i dijagnostike požeške bolnice, ministar Milinović posjetio je i Dom za psihički bolesne odrasle osobe u Novoj Ljeskovici, a ujedno je najavio i skorašnji obilazak pakračke i lipičke bolnice, s ciljem iznalaženja rješenja za nastavak njihove obnove te poboljšanja standarda zdravstvene skrbi i u tim dvjema bolnicama.

posjet_ministra_milinovica_04

- Ministrov posjet našoj županiji i njegove riječi dokaz su kako hrvatska Vlada brine o našoj županiji. No, isto tako to je dokaz i da ostvarujemo ono što smo najavljivali proljetos u predizbornoj kampanji – složili su se saborski zastupnik Franjo Lucić i požeško-slavonski župan Marijan Aladrović.

Zadovoljstvo ministrovim posjetom, u čijoj su pratnji bili i ravnatelj Hrvatskoga zavoda za zdravstveno osiguranje Tihomir Strizep i ravnateljica državne Uprave za socijalnu skrb Tatjana Katkić Stanić, iskazali su i u Domu za psihički bolesne starije osobe u Novoj Ljeskovici.

posjet_ministra_milinovica_05

- Zahvaljujući minstrovu angažmanu, konačno ćemo riješiti problem kotlovnice, odnosno grijanja, a dobit ćemo i sanitetsko vozilo za prijevoz štićenika – kazala je Katica Krijanović, ravnateljica Doma.

Zadovoljna je bila je Ružica Alaber, ravnateljica požeškoga Centra za socijalnu skrb, koji će dobiti novi službeni automobil, uz pomoć ministarstva i županije.

posjet_minstra_milinovica_03

Posjet ministra Milinovića Požeško-slavonskoj županiji bio je, dakle, doista plodonosan. Dokaz je to kako novoizabrano županijsko čelništvo vodi brigu o razvoju cijele županije i da pritom, što je posebno važno, ima punu podršku Vlade RH, odnosno resornih ministarstava, sukladno predizbornim obećanjima.