Župan nagradio najbolje učenike i mentore

w-pod-1Danas je u Županijskoj vijećnici župan Alojz Tomašević nagradio učenike i mentore osnovnih i srednjih škola koji su na državnim natjecanjima postigli uspjeh. Iz  općeobrazovnih  predmeta rezultat su ostvarila tri učenika: Ivan Manović, učenik osmog  razreda OŠ „Vilima Korajca“ Kaptol, uz mentorstvo Marije Bunčić osvojio je treće mjesto na državnom  natjecanju  iz matematike, Dominik Pavelić, učenik  trećeg  razreda  Katoličke klasične  gimanzije Požega, treće mjesto iz latinskog jezika, Sebastijan Nježić, učenik Srednje škole Pakrac uz mentorstvo Davorke Lokner, treće mjesto iz njemačkog jezika.

w-pod-2

U području strukovnog obrazovanja Romario Vijačkić, učenik četvrtog razreda Tehničke škole Požega osvojio je treće mjesto u strojarskim konstrukcijama, pod mentorstvom Mirjane Pavlović. Učenica Obrtničke  škole u Požegi, Marija Pavličević i njena mentorica Sanja Špehar nagrađene su za drugo mjesto u natjecanju odjevnih tehničara. Gimnastička ekipa školskog sportskog društva Sloga OŠ „J. Kempfa“ Požega u sastavu – Ivan i Luka Čajka, Bruno Devčić, Dinko Obradović i Niko Pisker te trener Dario Pisker osvojila je drugo mjesto.

w-pod-3

Odbojkašice  Gimnazije  pod  vodstvom  Željka  Barića Pilića osvojile  su treće  mjesto. Nabrojnije nagrade dobila su umjetnička dostignuća osnovnoškolaca i srednjoškolaca naše županije.  Na državnu smotru LIDRANO  literarnim radom plasirale su se gimnazijalka Andrea Baričević  i njena  mentorica  Valentina Soldo, Lea Glasnović i mentorica Marijana Ćorluka, Antonija Tušek iz čaglinske osnovne škole. Antonija Tušek i Martina Barišić sudjelovale su i u Školi stvaralaštva Novigradsko proljeće pod mentorstvom pedagoginje Ljiljane Đurđević. „Zalaganje za laganje“ naziv je predstave koju su na Lidranu izveli  učenici OŠ „Zdenka Turkovića“ iz Kutjeva uz mentorstvo Anite Katić.

w-pod-4

Četvero mentora Glazbene škole Požega: Veljko Valentin Škorvaga, Kristina Banovac, Dominik Škrabal i Saša Botički osvojili su najviše  nagrada. Deseteročlani tamburaški komorni ansambl prvi je u Hrvatskoj, brass quintet je drugi, bisernicu najbolje sviraju Josip Tkalčec i Zlatko Galik, a brač Ivan Karadža.

w-pod-5