Otvorena nova zgrada Zavoda za javno zdravstvo

w-hzzoo-1U Požegi je danas otvorena nova zgrada Zavoda za javno zdravstvo Požeško – slavonske županije. Zemljište je ustupila Požeško – slavonska županija, a radove vrijednosti 1,7 milijuna kuna u potpunosti je financirao Zavod za javno zdravstvo. U svom obraćanju nazočnima župan Tomašević je rekao: „Pozvali smo i ministra zdravlja da dođe danas i otvori ovaj prostor, ali ispričao se da je zauzet.

w-hzzoo-2

Unatoč tome što njegovo ministarstvo nas, kao predstavnike Županije, nije pozvalo na otvorenje hitnih prijema u Požegi i Pakracu, on je danas ovdje pozvan. Zavod za javno zdravstvo otvorenjem ovih prostora pokazalo je da vodi brigu o svojim sugrađanima i da im je njihova dobrobit na prvom mjestu“. Nove prostore simboličnim presijecanjem vrpce otvorili su saborski zastupnik Franjo Lucić, župan Alojz Tomašević i ravnatelj Zavoda Mato Matijević nakon čega je uslijedio blagoslov novih prostora. U novotvorenim prostorima Zavoda za javno zdravstvo Požeško – slavonske županije bit će smješteno savjetovalište za rad s djecom, savjetovalište za ovisnike, odnosno odjeli za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti te ambulanta za stres.

w-hzzoo-3

„Stres je uzrok mnogih pogoršanja u zdravstvenom smislu. Cilj je individualni pristup svakom pojedincu, a na rapolaganju su psihijatar i psiholog“ rekao je ravnatelj Matijević.