Dožupan Troha s predstavnicima Udruge slijepih

udruga_slijepih_01Povodom Međunarodnoga dana slijepih, Dana bijeloga štapa (15. listopada), županov zamjenik za društvene djelatnosti, Ferdinand Troha u svom je uredu primio Zdravka Čopa, predsjednika Udruge slijepih Požeško-slavonske županije i Danijelu Dragičević, djelatnicu udruge.

Čelnici Udruge slijepih upoznali su županova zamjenika s radom udruge, općenito ukazavši i na život slijepih i slabovidnih osoba na području Požeško-slavonske županije. Ta udruga trenutačno broji oko stotinu članova.

- Hvala vam što ste nas pozvali i što pokazujete zanimanje za rad naše udruge. Zadovoljni smo kako nas županija prati te se nadamo da ćemo i dalje imati podršku županijske vlasti - kazao je Zdravko Čop.

udruga_slijepih_02

Da će doista biti tako, da će Županija pomagati rad Udruge slijepih koliko god bude mogla, potvrdio je i županov zamjenik za društvene djelatnosti.

- Iskoristio bih ovu prigodu i da vam čestitam 55 godina vaše udruge te deset godina vaše sportske sekcije - kazao je dožupan Troha, koji je tom prigodom, preko Zdravka Čopa, dogovorio sastanak i s predsjednikom Hrvatskog saveza slijepih, Vojinom Perićem, koji će početkom prosinca biti gost Požeško-slavonske županije.