Svečano otvorenje Dependence u Lipiku

w-decen1Danas je u Lipiku svečano otvoren novi odjel Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Lipik u zgradi Dependence koja je u potpunosti uništena u Domovinskom ratu. U funkciju je stavljen moderno uređen i opremljen odjel sa 39 postelja u klimatiziranim sobama, opremljenim televizorima s mogućnošću pristupa internetu i kompletnim nusprostorijama. Ravnatelj bolnice Darko Kelemen u svom pozdravnom govoru je rekao:

w-decen2

„Obnova Dependence uklapa se u planove i viziju razvoja naše ustanove koju vidimo kao centar za liječenje i rehabilitaciju oboljelih od multipleskleroze i ostalih neuroloških, reumatskih i ortopedskih bolesti i stanja“. Župan Alojz Tomašević pohvalio je sve stanovnike Lipika i istaknuo kako njihov grad svakim danom postaje sve ljepši. „Važno je nastaviti raditi na razvoju Lipika, županije, Slavonije i naše domovine Hrvatske.

w-decen3

Stvarajući jedan predivan vijenac zajedništva Lipik će sigurno biti jedan od ljepših cvijetova u tome vijencu zbog dobrote i vrijednih ruku ljudi koji u njemu žive“ rekao je tom prigodom župan Tomašević. Simboličnim presijecanjem vrpce objekt je svečano otvorio zamjenik ministra zdravlja Marijan Cesarik.