Agroturistička zadruga „Klaster Kuna“ otvorila prodajni prostor u Pakracu

w-klaskuna1Protekloga vikenda u Pakracu službeno je otvoren izložbeno – prodajni prostor Agroturističke zadruge „Klaster Kuna“. Župan Alojz Tomašević prisustvovao je svečanosti i tom prigodom je rekao „Ovo je početak jedne nove priče, suradnje agro, turistički i prehrambeno, i kao što radimo divnu priču s našim vinarima u suradnji s poštom koja je preuzela distribuciju tako je i ova trgovina prostor gdje će ljudi moći vidjeti, kupiti i upoznati se što to Slavonija proizvodi“.

w-klaskuna2

Nakon svečanog otvaranja održana je i prva godišnja Skupština na kojoj je za predsjednika Skupštine izabran Josip Huška, a za predsjednika Nadzornog odbora Drago Skalnik.  Klaster broji 10 članova; OPG „Skalnik“ (proizvodnja voća i voćnih sokova), OPG „Krivačić“ (pčelarstvo), OPG Jareš (mliječni proizvodi i sirevi), Agrovita d.o.o. (proizvodnja keksa i pekarskih proizvoda), Obrt „DA-BAR“ (izletište, ribogojilište i gastro ponuda), KK Diamant (jahanje i vožnja fijakerom), MIK II tiskara (izrada suvenira i ostale tiskarske usluge), OPG „Martinelli“ (proizvodnja kupina), OPG Papić (proizvodnja lavande i proizvoda od lavande) i Hrvatska udruga kreativnih amatera (suveniri od reciklažnog materijala).

w-klaskuna3

Klaster ima i dva partnera s kojima usko surađuje, a to su Vinogradarstvo Ćasić i Državna ergela Lipik, a upravitelj zadruge je Vladimir Gazić. Otvorenju su među ostalima nazočili i gradonačelnici Pakraca i Lipika, Davor Huška i Vinko Kasana te direktorica TZ Požeško- slavonske županije Maja Jakobović.