Župan u obilasku kutjevačkih gospodarstvenika

mala kutjevoŽupan Alojz Tomašević  u protekla dva dana obišao je nekoliko gospodarstvenika sa područja grada Kutjeva. U pratnji župana bili su pleternička gradonačelnica Antonija Jozić, mladi ekonomist iz Kutjeva Josip Budimir i poljoprivrednik iz Bekteža Ivica Malnar. Kutjevački kraj najpoznatiji je po vinarstvu te je obilazak gospodarstvenika započeo sa poznatim vinarom Vladom Krauthakerom.

prva velika kutjevo

Na radnom sastanku sudjelovali su  Vlado Krauthaker i Ivan Grgić te proveli župana Tomaševića i ostale nazočne svojim podrumom i pobliže ih upoznali sa svojom djelatnošću. Nakon Krauthakera župan i pratnja posjetili su UPO centar Simentalac u kojemu je nedavno otvorena veterinarska stanica.

druga velika kutjevo

U Centru su zaposlena dva veterinara, veterinarski tehničar i direktor Miroslav Kovač, a u tijeku je projekt za izradu aukcijskog centra. Lozni cijepovi Kutjevo d.o.o. bila je slijedeća tvrtka koju su obišli. Zamjenica direktora Sabina Kavazović i direktor prodaje Božo Bokšić na radnom sastanku predstavili su svoju tvrtku.

treća velika kutjevo

Lozni cijepovi je talijansko - hrvatska tvrtka koja proizvodi certificirani i standardni lozni cijep te vrše i usluge sadnje istih.

zaj

Župan Tomašević i pratnja nakon toga posjetili su poznatog vinara iz Vetova Branka Jakobovića i Lotus d.o.o. Marka Jakeljića koji se bavi proizvodnjom cvijeća. Na radnom sastanku u Kutjevu d.d. županu Tomaševiću , gradonačelnici Jozić, Budimiru i Malnaru predsjednik Uprave Mladen Itrak i komercijalni direktor Josip Redžo predstavili su djelovanje tvrtke u kojoj rade.

peta velika kutjevo

Župana su zanimali kooperativni odnosi Kutjeva d.d. i poljoprivrednika sa područja županije te budućnost dvorca u Trenkovu.

zajjjj

Itrak je rekao kako su u tijeku razgovori oko dvorca u Trenkovu i kako se nada da će u skorijoj budućnosti problem biti riješen i dvorac konačno stavljen u funkciju.

predzadnja velika kutjevo

Posjet kutjevačkim gospodarstvenicima završen je posjetom poznatom vinaru Ivanu Enjingiju. "Zahvaljujem se gospodinu Enjingiju i ostalim gospodarstvenicima koje smo obišli u ova dva dana što su pronašli vremena da nas prime. Iznimno me veseli što sam kod svih njih, unatoč gospodarskoj krizi koja nije zaobišla nikoga, naišao na optimizam i planiranje novih ulaganja. Obilazak gospodarstvenika započeli smo prošle godine i nastavljamo sa tom praksom" rekao je tom prigodom župan Tomašević.

zadnja velika kutjevo