Župan Aladrović otvorio Dane jabuka - Požega 2009.

jabuke_01Požeško-slavonski župan Marijan Aladrović otvorio je danas tradicionalnu 14. izložbu jabuka i voćnih prerađevina Dane jabuka - Požega 2009. U dva dana u Vatrogasnom domu u Požegi predstavlja se rekordnih 55 izlagača iz sedam hrvatskih županija.

Organizator izložbe, Hrvatski zavod za poljoprivrednu savjetodavnu službu, područni odjel Požeško-slavonske županije, kazao je njegov rukovoditelj Miroslav Kovač, nikad nije imao veći interes obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i udruga za nastup na tradicionalnoj požeškoj izložbi.

jabuke_02

Požeško-slavonski župan Marijan Aladrović, i sam dugo godina uspješan voćar sa šest hektara voćnjaka jabuke, otvarajući izložbu najavio je jedan veliki projekt Požeško-slavonske županije.

jabuke_03

- Iako ne volim unaprijed govoriti, ovaj ću vam put ipak spomenuti kako ćemo uskoro krenuti u realizaciju hladnjače za otkup i skladištenje voća u našoj županiji - otkrio je župan Aladrović, a okupljeni voćari iz Požeško-slavonske županije tu su informaciju primili s odobravanjem i vidnim zadovoljstvom.

jabuke_04

U sklopu izložbe Dani jabuka - Požega 2009., održano je i predstavljanje nove knjige Požežanina, odnosno Mihaljevčanina Mirka Veića, pod nazivom Stare sorte jabuka.