Požeški biskup primio požeško-slavonskoga župana

biskup_i_zupan_01U Biskupskom domu u Požegi, požeški biskup Antun Škvorčević primio je jučer Marijana Aladrovića, župana Požeško-slavonske županije. Riječ je o drugom ovogodišnjem susretu požeškoga biskupa i požeško-slavonskoga župana.

Podsjetimo, prvi su se put susreli polovicom lipnja, nedugo poslije pobjede Marijana Aladrovića na prvim hrvatskim neposrednim izborima za župana te njegova imenovanja na tu dužnost.

biskup_i_zupan_02

Župan je upoznao biskupa sa stanjem u Županiji i nastojanjima da se prevladaju naslijeđene poteškoće i problemi vezani uza recesiju. Razgovarali su, među ostalim, o funkcioniranju obrazovno odgojnih ustanova u Požeško-slavonskoj županiji i djelovanju katoličkih škola, posebno novoosnovane Katoličke osnovne škole u Požegi, poslije šibenske druge u Hrvatskoj.

biskup_i_zupan_03

Raspravili su i određene probleme prisutne na tom području te se dogovorili o suradnji i zajedničkim nastojanjima u njihovu rješavanju. Biskup je župana informirao o nekim pitanjima pastoralnog djelovanja crkve, posebno u bolnicama, ustanovama socijalne skrbi i svetištima.