Obrtnici organizirali ugostiteljsko natjecanje učenika

kup_01Obrtnička komora Požeško-slavonske županije i Obrtnička škola Požega i ove su godine, peti put zaredom uspješno organizirale Kup ugostitelja sv.Grgur - natjecanje učenika i ugostitelja u prigotovljavanju jela i spravljanju barskih mješavina te po prvi put i u jednoj novoj disciplini, natjecanju sommeliera, u kojem su učenici morali pokazati vrhunsko poznavanje vina i vinske kulture, kako bi sutra mogli dati pravu preporuku gostima.

Zanimljivo je natjecanje i ove godine održano u dvorani Veleučilišta u Požegi, a okupilo je šezdesetak učenika i devet strukovnih škola iz svih pet slavonskih županija.

kup_04

Učenici su se natjecali u pripremi i flambiranju slatkih i slanih jela, pravljenju dugih i kratkih barskih mješavina, popularnih koktela. Spomenuta nova disciplina natjecanja također je izazvala veliko zanimanje, posebno prisutnih vinara.

- Ocjenjivali smo učenike u otvaranju butelja, kako bi u pravom svjetlu, odnosno prema somelijerskim pravilima, predstavljali naše vinare u bilo kojoj prigodi - kazala je Andrea Drkulec, profesorica Obrtničke škole Požega.

kup_02

U pozdravnom govoru, prilikom otvaranja Kupa ugostitelja, županov zamjenik za gospodarstvo Željko Jakopović naglasio je važnost obrazovanja učenika ugostiteljskih škola te je još jednom ispred Požeško-slavonske županije dao bezrezervnu podršku tom natjecanju i za ubuduće.

kup_05

Na kraju natjecanja, koje su podržali i poznati vinari kutjevačkoga vinogorja, Bartolović, Čamak, Enjingi, Jakobović, Krauthaker i Mihalj, najuspješnijima su podijeljene nagrade sponzora i pokrovitelja, među kojima je, jasno, bila i Požeško-slavonska županija.

kup_03