Papučki jaglaci okupili preko dvije tisuće planinara

jaglaci_01Tradicionalni proljetni izlet planinarskim stazama na planinu Papuk, popularni 28. Papučki jaglaci okupili su ove godine u Velikoj preko dvije tisuće planinara i izletnika iz Hrvatske te susjedne Bosne i Hercegovine, opravdavši tako epitet najmasovnijeg okupljanja planinara u Hrvatskoj. Zaljubljenike u prirodu i svjež zrak ove je godine poslužilo lijepo vrijeme, tako da su izletom svi mogli biti zadovoljni u svakom pogledu.

Sudionici Papučkih jaglaca mogli su ove godine birati između jedne od četiri predložene staze. Tako se u laganoj šetnji moglo doći do planinarske kuće Trišnjica ili proći Stazom jaglaca, dok su oni željniji i spremniji za duže rute, mogli odabrati hod do Jankovca ili Češljakovačkog visa.

jaglaci_02

Na povratku je sve na mjestu polazišta, poznatim veličkim livadama, čekalo zasluženo osvježenje te za ovu prigodu nezaobilazne porcije vojničkoga graha. Spomenimo kako su cijelim putem rendžeri Parka prirode Papuk, stručni planinarski vodiči i pripadnici Gorske službe spašavanja pratili izletnike, davši tako i na taj način svoj doprinos Papučkim jaglacima, koje je tradicionalno organiziralo Hrvatsko planinarsko društvo Sokolovac 1898 iz Požege.

jaglaci_03