Županija domaćin radionice za osobe s invaliditetom

predavanje_za_invalide_01Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i Program Ujedinjenih naroda za razvoj u Hrvatskoj, u požeškom su Domu za starije i nemoćne organizirali radionicu za osobe s invaliditetom, kako bi pružili podršku provedbi projekta mjera Nacionalne strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom od 2007. do 2015. godine.

Nositelj navedene radionice, organizirane za našu, Virovitičko-podravsku i Brodsko-posavsku županiju, te njihove gradove i općine, odnosno predstavnike udruga osoba s invaliditetom, bila je Požeško-slavonska županija.

predavanje_za_invalide_02

U pozdravnom govoru, požeško-slavonski dožupan Ferdinand Troha istaknuo je kako Požeško-slavonska županija sa senzibilitetom prilazi osobama s invaliditetom i njihovim udrugama koje, pak, redovito podupire, odnosno pomaže njihov rad u granicama svojih mogućnosti te će to činiti i ubuduće.

Voditeljica te, prve savjetodavne županijske radionice bila je Zvjezdana Bogdanović iz Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, uz koju su predavanje održale i Nataša Škrbić te Anka Kekez Koštro, konzultantice UNDP-a.

predavanje_za_invalide_03