Župan Aladrović primio čelnike udruge Tomo Perić

buk_01Požeško-slavonski župan Marijan Aladrović u svom je uredu primio čelnike udruge Tomo Perić iz Buka pokraj Pleternice. Riječ je o udruzi za sport i rekreaciju koja njeguje i kulturnu baštinu svoga kraja, mjesta Svilne, Resnika, Buka i Kalinića, s posebnim osjećajem za nacionalne vrijednosti.

Predsjednik spomenute udruge, Branko Polić, uz kojega su kod župana bili i dopredsjednik Stjepan Jakovljević te član izvršnoga odbora Vladimir Mazal, naglasio je kako članovi udruge planiraju sredinom svibnja otići na kratki izlet na Papuk te posjetiti spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima, na mjestu na kojem je poginuo i Tomo Perić, njihov sumještanin po kojemu su i nazvali svoju udrugu te dali ime područnoj bučkoj osnovnoj školi.

buk_02

Današnji učenici te škole tom će prigodom prisustvovati jednoj vrsti terenske nastave o povijesti Domovinskoga rata na ovim prostorima, a pridružit će im se i župan Aladrović koji je, pak, za sastanka kazao kako će Požeško-slavonska županija u granicama svojih mogućnosti pomagati udruzi Tomo Perić i ubuduće. Župan je izrazio zadovoljstvo što je nedavno prisustvovao otvorenju novouređene područne škole Tomo Perić u Buku, dodavši kako je i to, ponajprije zahvaljujući dobroj suradnji s državnom vlasti, više nego vrijedan doprinos lokalne zajednice tomu kraju.