Župan Aladrović obišao cestovna gradilišta u Pleternici

pleternica_01Nakon tri godine stajanja, s dolaskom proljeća ove godine pokrenuti su radovi na kružnim tokovima u Pleternici i novom mostu. Investitoru, Hrvatskim cestama, potrebno pravo služnosti za početak radova dala je Županijska uprava za ceste te je stoga požeški župan Marijan Aladrović obišao to i druga pleternička cestovna gradilišta, u pratnji tamošnjega gradonačelnika Franje Lucića.

Tom se prigodom gradonačelnik Lucić zahvalio Požeško-slavonskoj županiji i županu Aladroviću, koji je ispravio nepravdu svojih prethodnika iz bivšega saziva županijske vlasti.

pleternica_gradiliste_02

- Nažalost, projekt je to koji je stajao tri godine, jer ga je stopirao Zdravko Ronko i bivša županijska vlast. Propalo nam je tako između 10 i 12 milijuna kuna, jer su Hrvatske ceste svake godine predviđale novac za tu investiciju, no kako prethodna županijska vlast nije željela da se išta gradi u Pleternici, novac je na kraju godine završavao u drugim projektima i tako odlazio iz naše županije. Time je učinjena velika šteta i našem gospodarstvu. Srećom, građani Pleternice, ali i većina stanovnika Požeško-slavonske županije prepoznali su da bivša županijska vlast ne radi dobro te su je promijenili i izabrali novoga župana, koji je pokrenuo stvari na bolje u svakom pogledu, gledajući pritom interes svih krajeva županije - kazao je Franjo Lucić.

pleternica_gradiliste_03

Prije obilaska velikih gradilišta u pratnji novinara, župan Aladrović i gradonačelnik Lucić izvijestili su kako će uz investiciju Hrvatskih cesta na spomenutim kružnim tokovima i mostu, ukupno vrijednu oko pet milijuna kuna, ove godine biti uloženo i preko Ministarstva regionalnoga razvoja još oko 4,5 milijuna kuna u sanaciju nerazvrstanih cesta na području Pleternice. Hrvatske ceste nastavit će raditi i cestu od Pleternice prema Veseloj, za koju će natječaj biti raspisan u lipnju, a Županijska uprava za ceste rješavat će pitanje svojih neasfaltiranih cesta i mosta na Orljavi, između Bučja i Požeške Koprivnice.

pleternica_gradiliste_04

Ukupno će tako ove godine na području Pleternice u cestovnu infrastrukturu biti investirano gotovo 30 milijuna kuna, većinom iz Hrvatskih cesta i Ministarstva regionalnoga razvoja, što je nastavak više puta ponovljene priče o suradnji lokalne i državne vlasti, kao jedinoga pravoga putokaza za razvoj svake sredine. Naravno da će svoj doprinos financiranju pobrojanih projekata dati i Županijska uprava za ceste te Grad Pleternica.