Prijedlog nagrada uz Dan Požeško-slavonske županije

odbor_za_nagrade_01Odbor za dodjelu županijskih nagrada, pod predsjedanjem Višnje Gašpar, na svojoj je današnjoj sjednici razmatrao pristigle prijedloge za dodjelu nagrada povodom Dana Požeško-slavonske županije. Jednoglasno je predloženo Županijskoj skupštini da se nagrada za životno djelo posmrtno dodijeli prof.dr.Filipu Potrebici, na prijedlog prof.Tomislava Radonića, voditelja požeškoga odjela Državnog arhiva.

Povodom Dana Požeške županije, koja ove godine slavi i 800 godina svoga prvoga spomena, jednoglasno je Županijskoj skupštini predloženo i da se godišnje županijske nagrade dodjele Kulturno-umjetničkom društvu „Seljačka sloga“ iz Prekopakre, na prijedlog Davora Huške, gradonačelnika Pakraca, u području kulture.
odbor_za_nagrade_02

Zatim je predloženo i da se godišnje nagrade u području društvenih djelatnosti dodjele Glazbenoj školi Požega, na prijedlog  požeške Gimnazije, te tvrtki Plamen-international d.o.o., na prijedlog Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Požega, u području gospodarstva.
O spomenutim će prijedlozima vijećnici Županijske skupštine raspravljati u petak 9. travnja na tematskoj sjednici u 13 sati.