Odlučeno o nagradama uz Dan Požeške županije

tematska_skupstina_01Vijećnici Skupštine Požeško-slavonske županije na današnjoj su tematskoj sjednici odlučivali o samo jednoj točki dnevnoga reda, prijedlogu za dodjelu županijskih nagrada povodom Dana Požeško-slavonske županije. Tom su prigodom jednoglasno usvojeni prijedlozi Odbora za dodjelu županijskih nagrada, koji je predložio dobitnike u kategoriji nagrade za životno djelo te godišnjim nagradama iz kulture, društvenih djelatnosti i gospodarstva.

Sukladno Odluci o županijskim nagradama (Požeško-slavonski glasnik, br.6/02 i 4/04), a temeljem Javnoga poziva za dostavu prijedloga za dodjelu županijskih nagrada Požeško-slavonske županije, Odbor za dodjelu županijskih nagrada Skupštine Požeško-slavonske županije na sjednici održanoj 6.travnja 2010. godine, nakon provedene rasprave, izvijestila je njegova predsjednica Višnja Gašpar, predlažio je Skupštini Požeško-slavonske županije da nagradu za životno djelo, posmrtno, dodijeli prof.dr.Filipu Potrebici, sveučilišnom profesoru, znanstveniku i uglednom društvenom djelatniku.

tematska_skupstina_02

Odbor je predložio Skupštini da godišnje nagrade Požeško-slavonske županije dodijeli KUD-u Seljačka sloga iz Prekopakre za područje kulture, Glazbenoj školi Požega za područje društvenih djelatnosti te tvrtki Plamen International d.o.o. iz Požege za gospodarstvo. Nakon što su vijećnici jednoglasno usvojili prijedloge, predsjednik Županijske skupštine, prof.dr.Radoslav Galić pozvao ih je na Svečanu sjednicu na kojoj će požeško-slavonski župan Marijan Aladrović uručiti spomenute nagrade. Svečana će se sjednica održati u srijedu 14. travnja,. na Dan Požeško-slavonske županije, u prostoru Veleučilišta u Požegi, s početkom u 13 sati.