Ministar Damir Bajs otvorio turistički ured u Lipiku

ministar_bajs_01Ministar turizma Republike Hrvatske Damir Bajs sa suradnicima je danas posjetio Lipik, u kojem je otvorio suvenirnicu u sklopu tamošnje ergele lipicanaca te novi turistički ured u središtu grada. Projekti su to koje je pomoglo Ministarstvo turizma, dajući tako podršku turističkom oporavku Lipika.

Otvarajući turistički ured u Lipiku, u društvu požeško-slavonskog župana Marijana Aladrovića te lipičkoga gradonačelnika Antuna Haramije, ministar Bajs je podsjetio na povijesno značenje Lipika, kada je u pitanju kontinentalni turizam, izrazivši nadu kako je otvaranje turističkoga ureda početak povratka Lipika na turističku kartu Hrvatske.

ministar_bajs_02

Tomu će svakako doprinijeti i spomenuta suvenirnica uz ergelu konja lipicanaca, koju tjedno posjeti 500-tinjak gosiju. Oni će sada moći za uspomenu kupiti neku prepoznatljivost ergele, odnosno Lipika. Saborska zastupnica Marijana Petir, predsjednica saborskog Odbora za zaštitu okoliša, koja je bila u pratnji ministra Bajsa, također je izrazila zadovoljstvo radom lipičke ergele te tamošnjega Hrvatskoga konjogojstvenoga centra.

ministar_bajs_03

Gradonačelnik Haramija i župan Aladrović zahvalili su se Ministarstvu turizma na pomoći, zamolivši ministra Bajsa da i dalje pomaže turizam Požeško-slavonske županije, posebno oko ustroja preostalih turističkih ureda te izgradnje vinskih cesta, što je jedan od glavnih turističkih ciljeva naše županije u predstojećem razdoblju. Ministar Bajs naglasio je kako ova županija i dalje može računati na pomoć njegova ministarstva, koje i daje sve veći naglasak na razvoj kontinentalnoga turizma.

ministar_bajs_04