Načelnici općina Panonske regije u Jakšiću

opcine_01Teritorijalni preustroj Republike Hrvatske - uloga Udruge općina, bila je tema današnjeg sastanka općinskih načelnika Panonske regije, čiji je domaćin bila općina Jakšić. Na sastanku je bilo riječi o dosadašnjim aktivnostima Udruge općina te  problemima koji se očekuju očekivati u kontekstu teritorijalnog preustroja.

Budući da Udruga općina, koja je osnovana  2002.godine, okuplja čak 251 općinu iz svih dijelova Hrvatske, ona je i najmjerodavnija u iznošenju ocjena stanja u općinama, naglašeno je na sastanku na kojem je okupljene načelnike uz domaćina, jakšićkoga načelnika Ivicu Kovačevića, pozdravio i požeško-slavonski župan Marijan Aladrović, zaželjevši načelnicima da ustraju u borbi za zadržavanjem svojih općina.

opcine_02

- Udruga općina želi biti partner resornim ministarstvima,Vladi i Saboru ali želi i sudjelovati u kreiranju zakona koji se tiču općina, Pred nama se sada nalaze veliki izazovi  - rekao je  Đuro Bukvić, predsjednik Udruga općina Republike Hrvatske, inače načelnik općine Lukač u Virovitičko- podravskoj županiji.

opcine_03