Uz 800 godina Županije, predstavili se gradovi i općine

gradovi_i_opcine_01Požeško-slavonska županija, nastavljajući s programom obilježavanja 800-te obljetnice svoga prvoga spomena, na središnjem je požeškom trgu organizirala predstavljanje svih deset jedinica lokalne samuoprave sa svoga područja, dakle svih pet gradova (Požega, Pakrac, Pleternica, Lipik i Kutjevo) i pet općina (Velika, Kaptol, Jakšić, Brestovac i Čaglin).

U dopodnevnom programu, brojni su posjetitelji imali što vidjeti, razgledavajući postavljene štandove na kojima su se mogle vidjeti posebnosti pojedinoga grada, odnosno općine kroz povijest i kulturu, uz ponudu turističkih materijala i gastronomskih specijalatiteta koji su i danas karakteristični za ovaj dio Slavonije.

gradovi_i_opcine_05

Kako je ipak riječ o važnoj obljetnici 800 godina prvoga spomena naše županije, predstavljanju općina i gradova nazočili su i njihovi čelnici, gradonačelnici i načelnici. Požeško-slavonski župan Marijan Aladrović, nakon što je s pozornice kratko pozdravio okupljene i objasnio ima razloge organiziranja takvoga skupa, obišao je sve štandove, pozdravio se i popričao s predstavnicima gradova i općina te njihovih udruga.

gradovi_i_opcine_02

Posjetitelji su, inače, pohvalili ovakvu inicijativu Požeško-slavonske županije i Županijske turističke zajednice, jer je to bilo prvi put u povijesti da su se svi gradovi i sve općine našli na jednom mjestu i zajedno, kroz pjesmu i ples te degustaciju hrane i pića, prikazali dio svoga bogatoga nasljeđa.

gradovi_i_opcine_03