I zagrebački Dinamo uveličao županijsku proslavu

dinamo_01Humanitarnom nogometnom utakmicom između veterana Nogometnog kluba Dinamo iz Zagreba i reprezentacije veterana Požeško-slavonske županije, na velebnom stadionu u Velikoj nastavljen je program obilježavanja ovogodišnjih dana Požeško-slavonske županije i 800-te obljetnice njezina prvog spomena. Dinamovci su, očekivano, bili bolji, pobijedivši s 4:0, pogocima Ardijana Koznikua (dva), Joze Bogdanovića i Domagoja Kosića.

Iako veteranska, bila je to zanimljiva utakmica za oko pet stotina gledatelja. Budući da u Požeštini doista ima mnogo Dinamovih navijača, razumljivo je zanimanje za bivšim zvijezdama makismirskoga kluba.

dinamo_04

Na djelu smo tako mogli vidjeti razne generacije zagrebačkih plavih, od Marka Mlinarića, Ismeta Hadžića i Drage Vabeca iz sjajne generacije '82.,  do nešto mlađih, gore spomenutih strijelaca.

dinamo_02

Prije početaka utakmice, požeško-slavonski župan Marijan Aladrović tom je prigodom kapetanu Dinamovih veterana, Dragi Vabecu, uručio zahvalnicu NK-u Dinamu što je svojim dolaskom i sudjelovanjem na humanitarnoj utakmici uveličao i proslavu 800 godina Požeške županije.

dinamo_03

Dio prihoda od prodanih ulaznica donirat će se obitelji Matijević iz Oljasa, maloga mjesta u veličkoj općini, kako bi se pomoglo njihovoj bolesnoj kćerki Margareti.