Filatelistička izložba i koncert Glazbene škole u Požegi

koncert_glazbene_01Nastavljajući s proslavom u čast 800 godina Požeške županije, u Požegi su održana dva zanimljiva događaja, filatelistička izložba u prostoru šalter sale Poštanskog ureda te koncert učenika Glazbene škole Požega u starom Vatrogasnom domu. Na oba su događaja, kako i priliči povodu njihova održavanja, nazočili županijski čelnici.

Izložbu poštanskih maraka, koju je otvorio dožupan Ferdinand Troha, organizirali su Hrvatske pošte i Filatelističko društvo Požege, čiju je kratku povijest okupljenima predočio Slavko Marjanović.

izlozba_u_posti_01

Prvo filatelističko društvo u Požegi osnovano je 1937. godine i danas broji 25 članova, koji se svake druge nedjelje u mjesecu okupljaju u prostoru šahovskoga kluba.

izlozba_u_posti_02

Požeški su filatelisti na izložbi predstavili samo djelić onoga što Hrvatske pošte tiskaju svake godine, no zanimljivost izložbe je što ona predstavlja marke i kuverte vezane uz Požegu, poput njezinih velikana ili pak važnih događaja.

koncert_glazbene_03

Koncertu učenika Glazbene škole Požega, potpomognutih pratnjom i dirigentskom palicom svojih profesora, odnosno mentora, nazočio je velik broj zaljubljenika u glazbu i doista su mogli uživati u širom repertoaru. Mladi su, nadareni požeški glazbenici tom prigodom izveli niz prepoznatljivih skladbi.

koncert_glazbene_02