Na uličnoj utrci uz Dan županije trčalo preko 800 djece!

ulicna_utrka_01Kakvo je to popodne bilo u Požegi!  Preko 800 djece trčalo je uličnu utrku uz Dan županije na Trgu sv.Trojstva! Organizatori, Požeško-slavonska županija i županijska Zajednica sportskih saveza i udruga, učinili su sve da bi utrka bila što masovnija. Tako je na požeškom trgu, računajući i brojne roditelje te druge gledatelje, bilo dobrano preko tisuću ljudi. Bio je to spektakl!

Županov zamjenik za društvene djelatnosti, Ferdinand Troha, nakon što je otvorio utrku ispred Požeško-slavonske županije i zahvalio se svima na odazivu, imao je pune ruke posla cijelo poslijepodne dijeleći nagrade najuspješnijima, medalje, diplome i čokolade sponzora Zvečeva.

ulicna_utrka_02

- Draga djeco, dragi roditelji, nastavnici i profesori, hvala vama što ste svojim dolaskom uveličali proslavu Dana županije i 800 godina njezina prvog spomena. Želim vam da se dobro osjećate na ovom baroknom požeškom trgu i neka u sportskoj i korektnoj borbi, odnosno utrci pobijede najbolji - kazao je dožupan Troha.

ulicna_utrka_03

Djeca su bila izvanredna, dajući sve od sebe, kako oni najmlađi, od prvih razreda osnovne škole do srednjoškolaca. Organizatore je poslužilo i lijepo vrijeme, tako da je višesatna priredba bila pun pogodak.

ulicna_utrka_04

Na utrci su sudjelovali učenici osnovnih i srednjih škola iz cijele Požeštine. Bio je to dosad najveći odaziv  toj uličnoj utrci i dokaz kako se uz dobru volju može napraviti mnogo, a sve s ciljem da se djece bave sportom, da jačaju timski i natjecateljski duh te da ih se od malena uči zdravom načinu života.

ulicna_utrka_05

Djeca su bila oduševljena cijelim događajem. Naravno, posebno oni koji su osvojili jedno od prva tri mjesta. Svi su se, pak, na kraju složili u jednom - jedva čekaju iduću godinu i novu prigodu za trčanjem, druženjem i osvajanjem medalja i nagrada na Županijskoj uličnoj utrci.

ulicna_utrka_06