Proslavljen Dan Čaglina, najistočnije općine Požeštine

caglin_opcina_02Najistočnija općina Požeško-slavonske županije, Općina Čaglin danas je proslavila svoj dan. Na svečanoj je sjednici predsjednik Općinskoga vijeća Žarko Nemeček istaknuo da unatoč skromnih 4,5 milijuna kuna proračuna Čaglin zaslužuje biti općinom, ponajprije zbog svoje udaljenosti od ostalih. Nazočne su pozdravili i čaglinski načelnik Ivan Đurina te požeško-slavonski župan Marijan Aladrović, uz kojega su bili i njegovi zamjenici.

Načelnik Đurina naglasio je kako se ulaganjima općine, županije i države privodi kraju izgradnja školske sportske dvorane, priprema se izgradnja infrastrukture u poduzetničkoj zoni, kako bi se ona mogla početi koristiti, te su u izradi projekti za dobivanje sredstava iz državnih ministarstava i pretpristupnih fondova Europske unije.

caglin_opcina_01

Župan Aladrović je, čestitajući čelnicima i mještanima Čaglina dan njihove općine, istaknuo ulaganja Županijske uprave za ceste i Hrvatskih voda od gotovo deset milijuna kuna za premještanje ceste Čaglin - Zdenkovac, zbog izgradnje akumulacije Londža. Načelnik Đurina tom je prigodom županu Aladroviću uručio knjigu o hrvatskim olimpijcima koju su napravili učenici čaglinske škole, želeći se i na taj način zahvaliti prvom čovjeku Požeško-slavonske županije na pomoći i dobroj suradnji.