Radionica o ravnopravnosti spolova

ravnopravnost_spolova_01Primjena mjera iz Nacionalne politike za ravnopravnost spolova na lokalnoj razini - izrada operativnih planova za djelovanje, naziv je radionice koja se danas i sutra održava u Domu za starije i nemoćne u Požegi, a koju je financijski podržao Ured za ravnopravnost spolova Vlade RH.

Naime, radionica je dio projekta Osnaživanje žena i muškaraca za provođenje rodno osvještene politike na lokalnoj razini, koji provodi pet partnerskih organizacija: CESI Zagreb, B.a.B.e. Zagreb, DOMINE Split, CGI Poreč te DELFIN Pakrac.

ravnopravnost_spolova_02

Cilj projekta, rečeno je danas u Požegi, jest unaprijediti provođenje rodno osviještene politike na lokalnoj razini kroz različite metode koje uključuju edukaciju, mentoriranje, akcije u lokalnim zajednicama te zagovaranje kroz različite medije. Radit će se pritom na senzibiliziranju glavnih aktera za provođenje rodne ravnopravnosti na lokalnoj razini koja uključuje različite dionike na mjestima odlučivanja kao i na građanstvo.

ravnopravnost_spolova_03

Ispred Požeško-slavonsko županije, radionici su nazočili županov zamjenik za društvene djelatnosti, Ferdinand Troha, koji je pozdravio okupljene, zatim Iva Šnajder, predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Požeško-slavonske županije te pročelnica županijskog Odjela za društvene djelatnosti, Vesna Vlašić.