Župan dao intervju učenicima trenkovačke škole

intervjuUčenici novinarske grupe OŠ Vladimira Nazora iz Trenkova, Ivana Pavelić (8.a razred) i Krešimir Mandić (7.a razred) za novi su broj školskoga lista poželjeli intervjuirati požeško-slavonskoga župana Marijana Aladrovića. Želja im se ostvarila danas, kada su u Uredu župana obavili razgovor s prvim čovjekom Požeško-slavonske županije.

Učenici, u čijoj su pratnji bili Vlatka Vasilj, profesorica hrvatskoga jezika i književnosti te urednica školskoga lista, i Petar Jurković, učitelj informatike, pripremili su dvadesetak pitanja za župana Aladrovića.

Što ste željeli biti kao dijete? - pitali su učenici župana, koji im je odgovorio kako mu je u djetinjstvu bila želja završiti Šumarski fakultet i u tomu je uspio, diplomiravši 1980. godine na Šumarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

intervju_01

Ivanu Pavelić i Krešimira Mandića zanimalo je nešto više o obljetnici 800 godina prvoga spomena Požeške županije, o županovu školovanju i odrastanju, a čelnik Požeško-slavonske županije sa zadovoljstvom im je ponudio odgovore na sva postavljena pitanja.

- Naravno, kao i sva djeca, i ja sam imao buntovne faze tijekom školovanja, a najbuntovniji sam bio u šestom razredu osnovne škole - prisjetio se župan Aladrović, oduševivši svojim odgovorom prisutne učenike.

Odgovarajući na pitanje o nasilju među mladima, župan je kazao kako je toga bilo i u njegovo školsko doba, ali ne u toj mjeri kao danas.

intervju_02

- Dok sam bio učenik, u slobodno sam se vrijeme volio baviti sportom, posebno rukometom koji je tada bio vrlo popularan u mom rodnom mjestu, Brodskom Drenovcu. Danas mi je hobi voćarstvo. Što se tiče knjiga, moram priznati da ih volim čitati, ali i da zbog brojnih obveza u zadnje vrijeme sve manje imam vremena za dobro štivo. Najdraža mi je knjiga Kome zvono zvoni, poznati roman Ernesta Hemingwaya - otkrio je župan mladim trenkovačkim novinarima.

Od njega su saznali i da je oduvijek volio slušati tamburašku glazbu, što je i danas slučaj, da je stroži roditelj nego šef, te da ga je jako teško izbaciti iz takta.

intervju_03

Trenkovčane je zanimalo i može li župan učiniti štogod kako bi se uredio njihov poznati dvorac, na što im je prvi čovjek Požeško-slavonske županije odgovorio kako se radi o objektu u privatnom vlasništvu i da je na vlasniku da odluči hoće li obnoviti taj poznati objekt.

- Učite, dobro učite i školujte se što više možete, jer to je ispravan put i tako ćete puno lakše uspjeti u životu ostvariti ono što želite - poručio je župan učenicima novinarske grupe trenkovačke škole, na kraju ugodnoga razgovora u svom uredu.