Danas i službeno otvoreni poznati bazeni u Velikoj

bazeni_01Iako su se prvi kupači na veličkim bazenima tradicionalno osvježili već za Praznik rada, sezona kupanja službeno je otvorena danas, kada su bazene u Velikoj posjetili, odnosno obišli čelnici Požeško-slavonske županije, predvođeni županom Marijanom Aladrovićem i Općine Velika, predvođeni načelnikom Vladom Bobanom, u nazočnosti saborskoga zastupnika Franje Lucića. 

- Mi bazene vidimo kao važan dio turističke ponude ovog kraja i drago nam je da su neki bivši problemi iza nas te da je sve spremno za novu sezonu - kazao je načelnik veličke općine Vlado Boban.

bazeni

Bazeni u Velikoj, podsjetimo, svojedobno su bili u sastavu Zdravstveno-rekreacijskog centra Toplice, tvrtke kćeri Kamen Ingrada, koja je otišla u stečaj prije nešto više od četiri godine. Sada im je vlasnik Podravska banka, a treću godinu zaredom koncesiju za njihovo korištenje dobila je poduzetnička obitelj Vidović iz Velike.

- Tijekom prošlogodišnje sezone na bazenima je bilo ukupno oko sedam tisuća kupača, čime nismo zadovoljni. Razlog su tomu prije svega bile loše vremenske prilike. Nadamo se da će nas vrijeme ovoga ljeta poslužiti. Budući da smo u recesijskoj godini, cijene korištenja bazena i pratećih sadržaja prilagodili  smo mogućnostima građana, tako da ni to ne bi trebao biti razlog da posjećenost ove godine ne bude veća od lanjske - rekla je Mara Vidović.

bazeni_02

Kako bi se na bazene privuklo što više građana, koncesionari i općinska vlast najavljuju tijekom ljeta i organiziranje različitih zanimljivih sadržaja, kao što su škola plivanja, koncerti i slične zabavne priredbe.

- Želja nam je osmisliti i okoliš bazena pa bi se, primjerice, na  susjednim livadama mogao bolje urediti prostor, možda i  kao pravi kamp. U svakom slučaju, za početak planiramo na livade dovesti vodu i struju, a o svemu ostalom razgovarat ćemo s upravom Parka prirode Papuk. Osim kupača i ljubitelja prirode, naše bazene već koriste hrvatske  košarkaške reprezentativne selekcije koje kod nas već godinama dolaze na pripreme. Razmišljamo i o ljetnoj školi nogometa, budući da imamo potrebne uvjete i za to. U perspektivi tako Veliku vidimo ne samo kao mjesto u kojemu će biti razvijen klasični ljetni, kupališni turizam, nego i sportski, pa i kongresni turizam - dodao je načelnik Boban.