Požeška Gimnazija proslavlja Dan škole

gimnazijaSusret s učenicima, otvorenje školskoga muzeja, koncert učenika, revija učeničkih filmova, poezija, predstava, izložba fotografija..., samo su neki od događaja kojima učenici požeške Gimnazije danas i sutra obilježavaju Dan škole. Danas je Gimnaziju, ispred njezina osnivača Požeško-slavonske županije, posjetio i požeški župan Marijan Aladrović.

Nekad i sam učenik Gimnazije, koja je lani proslavila 310 godina i preselila u novu zgradu, župan Aladrović obratio se okupljenim učenicima, sadašnjim i bivšim profesorima te škole, kazavši kako je ponosan što je bio dio požeške Gimnazije i što joj danas može pomoći kao čelnik ustanove koja je njezin osnivač.

gimnazija_01

Novo čelništvo Požeško-slavonske županije, podsjetimo, prošloga je ljeta, po preuzimanju vlasti poduzelo sve potrebno da bi se dovršila nova gimnazijska zgrada, u koju je lani uloženo sedam milijuna kuna. Stvoreni su tako na vrijeme uvjeti za redoviti početak školske godine.

gimnazija_02

Ravnatelj Pavle Bucić zahvalio se svima koji su pomogli u izgradnji i dovršetku škole koja je doista impozantna i prostrana. U njoj se od ove godine odvija jednosmjenska nastava. Ove bi godine uz Gimnaziju trebala početi i izgradnja sportske dvorane, za što je Ministarstvo prosvjete predvidjelo milijun kuna. Dvorana bi, bude li sve išlo po planu, trebala biti dovršena nagodinu.

gimnazija_03

Nakon ohrabrujućih riječi prilikom otvaranja školskoga muzeja, u kojem je izložen stalni postav bogate spomeničke zbirke starih knjiga i učila, ravnatelj Bucić svoje je goste proveo školom do velike konferencijske dvorane u kojoj su učenici Glazbene škole Požega izveli zanimljiv koncert. Po odlasku, svaki se od gostiju upisao u knjigu dojmova, što je učinio i župan Aladrović.

gimnazija_04

Spomenimo kako je nova Gimnazija danas otvorena za sve posjetitelje do 20 sati, a u subotu 8. svibnja od 9 do 13 sati. Dani otvorenih vrata priređeni su kako bi građani iz prve ruke mogli vidjeti o kakvom se velebnom objektu radi, sagrađenom uz veliku pomoć Vlade RH.