Učenici veličke škole originalno proslavili Dan Europe

europa_01Na doista veličanstven i originalan način, učenici Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića iz Velike obilježili su Dan Europe, koji se slavi 9. svibnja. Naime, u novoj, jesenas otvorenoj, velebnoj školskoj sportskoj dvorani učenici su, naravno uz pomoć svojih nastavnika, pripremili prigodne štandove na kojima su pojedinačno predstavili svaku članicu Europske unije.

Obilježavanju Dana Europe u Velikoj nazočio je i Ferdinand Troha, županov zamjenik za društvene djelatnosti, u pratnji mr.sc. Vesne Vlašić, pročelnice županijskoga Ureda za društvene djelatnosti.

europa_02

Doista su se velički osmoškolci potrudili u pripremi programa, pa smo na stolovima mogli vidjeti tradicionalna jela europskih zemalja i njihove posebnosti, a u prigodnom smo programu mogli i čuti o svakoj zemlji ponešto, od poviijesti do sadašnjosti.

europa_04

Naravno, i tom je prigodom, pred punom dvoranom promatrača, djece nižih razreda i roditelja, propagirana važnost ulaska Hrvatske u društvo europskih obitelji, što će se, vjerujemo, dogoditi iduće godine.

europa_03