ŽUC postavlja semafore u Poljani, Jakšiću i Gradcu

semaforPrije početka prave sezone radova, a Županijsku upravu za ceste ovoga ljeta doista očekuju brojni zahvati, trenutačno ta županijska tvrtka, uz poslove redovnoga održavanja cesta u svojoj nadležnosti, radi na postavljanju semafora na tri problematična cestovna dijela u županiji - u Poljani, Jakšiću i Gradcu.

Naime, ŽUC će do kraja svibnja postaviti semafor u pakračkoj Poljani, na opasnom raskrižju koje je proteklih godina, nažalost, odnijelo nekoliko života. Semafor je stoga tamo doista nužan i očekuje se da će njegovim postavljanjem porasti prometna sigurnost. Investicija je vrijedna oko pola milijuna kuna.

Uz taj, ŽUC će do početka lipnja dovršiti postavljanje semafora i uz osnovne škole u Jakšiću i pleterničkom Gradcu. Riječ je o semaforima "treptačima", a vrijednost te investicije je 100.000 kuna.

Spomenuta ulaganja još su jedan dokaz kako je Županijska uprava za ceste, nakon što je tri godine radila praktički samo u Požegi, od prošloga ljeta, promjenom županijske vlasti, opet počela obavljati svoju djelatnost ravnomjerno na prostoru cijele Požeško-slavonske županije, što joj je i prvenstveni zadatak, odnosno svrha osnivanja.